Helden en Halvegaren

Hoera! Op 3 december 2015 lanceerde burgemeester Jan van Zanen mijn eerste boek met middeleeuws Utrechtse ‘sprookjes’: Helden en Halvegaren.

In 2017 werd er een tweede oplage gedrukt.
H&H
Voor het schrijven van Helden en Halvegaren verdiepte ik me in Middeleeuws Utrecht. Ik analyseerde Middeleeuwse verhalen en deed onderzoek naar de cultuur, maatschappij, sleutelfiguren en het tijdsbeeld van Utrecht in de Middeleeuwen. Tegelijkertijd zocht ik naar een manier om de historische informatie op een luchtige manier op papier te krijgen. Het resultaat: een bundel met vrolijke kinderverhalen, gebaseerd op Middeleeuwse verhalen uit Utrecht, met ridders, brouwers, heksen, bakkers en bisschoppen. Inclusief schitterende linoleumgravures van grafisch ontwerpbureau HOAX.

Benieuwd? Hier vind je meer informatie.

Tipje van de sluier
“De hele omgeving kende zijn heldendaden. Zo had ridder Aalbert nog nooit een duel verloren, of dat nu met reuzen, keizers of rovers werd gehouden. Hij had alle bergen van de wereld beklommen op z’n tenen en wist ooit eens op de rug van een walvis het gevreesde monster van Constantinopel de nek om te draaien. Ook redde hij bange kinderen, vogels met gebroken vleugels en vermagerde mieren. Heer Humbert knikte goedkeurend. Ridder Aalbert was een goede keus.”

Boom
Waar kan ik het boek krijgen?
Boek via mij kopen? Dat kan! Stuur een mailtje naar marlijn@dejagerschrijft.nl en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Je kunt het boek ook vinden in de Utrechtse boekwinkels, op Bol.com en via mijn uitgever Scrivo Media.

boek

“Als je het opschrijft, staat het meteen op papier ook.” -Gerard Reve